Recept: flammkuchen met dadels en spek
0 Bewertungen
Deze flammkuchen met dadels en spek is een perfecte combinatie van hartig en zoet.
- 7 - 9 min. ( 9 - 11 min.)
- 270° C
- 250° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 4 flammkuchen:
- 1 pak Tante Fanny verse Flammkuchenbodem naar origineel Elzasser recept 340 g.
- 240 g crème fraîche
- 12 cherrytomaatjes gehalveerd
- 100 g gerookte spekblokjes
- 100 g dadels, ontpit, grof gehakt
- 50 g hazelnoten, grof gehakt
- Peper, gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 270 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
De flammkuchenmbodems naast elkaar zonder bakpapier op de bakplaat leggen.
-
Stap 3
Crème fraîche over de 4 bodems verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. Gelijkmatig met tomaten, spek en dadels beleggen. Hazelnoten erover verdelen en kruiden met peper.
-
Stap 4
Altijd 1 bakplaat per keer in de oven schuiven en onderin de oven in 7 - 9 min. krokant afbakken.
Tip
Mediterrane kruiden als rozemarijn of thijm passen heel goed bij flammkuchen. Hou je van zoet? druip dan na het bakken wat honing over de flammkuchen.