Recept: flammkuchen met chorizo en geitenkaas
1 Bewertung
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g verse geitenkaas (alternatief: crème fraîche)
- 125 g geitenkaas naturel, in plakjes gesneden (bijvoorbeeld Bettine)
- 80 g chorizo, in fijne plakjes gesneden
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 1 rode ui in ringen gesneden
- Een handvol rucola
- Zout & peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.
-
Stap 3
Verse geitenkaas over de bodem verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. Gelijkmatig met chorizo, kappertjes, ui en geitenkaas beleggen. Met wat zout en peper kruiden.
-
Stap 4
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig afbakken. Na het bakken met rucola bestrooien en serveren.
Tip
In plaats van chorizo kun je ook pikante salami of spek gebruiken.