Recept: flammkuchen met 4 soorten toppings
Een flammkuchen voor het hele gezin. We laten je zien welke opties je hebt. Laat je inspireren door onze 4 verschillende toppings en creëer je eigen familie flammkuchen.
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Ingrediënten voor 1 flammkuchen met 4 soorten toppings:
- 1 1 rol Tante Fanny vers flammkuchendeeg
- 100 g crème fraîche
voor de Elzasser hoek
- 60 g spek, in reepjes gesneden
- 1/4 kleine ui, in kleine reepjes
voor de tomatenhoek
- 8 kleurrijke cocktailtomaten, gehalveerd
- wat blaadjes basilicum
voor de groentehoek
- 3 kleurrijke snackpaprika's, in ringen gesneden
- 1/4 courgette gehalveerd, in dunne plakjes gesneden
voor de zalmhoek
- 1 kleine zalmfilet, in dunne plakjes
- 60 g spinazieblaadjes of ontdooide en uitgelekte spinazie
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de crème fraîche bestrijken. Rondom 1 cm. tot de rand vrij laten.
-
Stap 3
Beleg de Elzasser hoek met spek en ui. Beleg de tomatenhoek met de tomaten. Leg paprika en courgette op de groentehoek. Verdeel de spinazie over de zalmhoek en verdeel de zalmstukjes erover. Breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 4
De Flammkuchen onderin de oven in 15 – 20 minuten goudbruin afbakken. Na het bakken de tomatenhoek met verse basilicum beleggen.
Laat elk gezinslid zijn eigen hoek naar keuze beleggen. Gebruik crème fraîche als basis en laat je creativiteit de rest doen.