Recept: flammkuchen geitenkaas en rode bieten
0 Bewertungen
- 7 - 9 min. ( 9 - 11 min )
- 270° C
- 250° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 4 flammkuchen:
- 1 pak Tante Fanny verse Flammkuchenbodem naar origineel Elzasser recept 340 g.
- 240 g crème fraîche
- 2 takjes Verse tijm
- 4 kleine rode bieten, gekookt, in dunne plakjes gesneden
- 2 rolletjes verse geitenkaas, in plakjes gesneden
- Een paar walnoten, grof gehakt
- Peper, gemalen
- 1 el honing om te bedruipen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 270 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
De flammkuchenmbodems naast elkaar zonder bakpapier op de bakplaat leggen.
-
Stap 3
Crème fraîche over de 4 bodems verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. Gelijkmatig met rode bieten en geitenkaas beleggen, walnoten en tijm erover verdelen.
-
Stap 4
Altijd 1 bakplaat per keer in de oven schuiven en onderin de oven in 7 - 9 min. krokant afbakken. Voor het serveren met peper op smaak brengen en de honing erover druipen.
Tip
De walnoten kun je ook met suiker of honing karameliseren en na het bakken over de flammkuchen verdelen.