Recept: Feta croissants met Za’atar
0 Bewertungen
Heb je weleens van za’atar gehoord? Dit kruidige mengsel is heel populair in het Midden-Oosten en bevat ingrediënten zoals sumac en tijm. Het wordt vaak geserveerd met olijfolie als dip voor brood en ook deze feta croissants met za’atar zijn supersmaakvol!
- 15-20 min.
- 200° C
- 180° C
- 10 min.
Ingrediënten voor 8 feta croissants met Za’atar:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- 200 g feta, verkruimeld
- 1 el za'atar
- ei, losgeklopt om te bestrijken
- peper en zout
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
-
Stap 2
Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 8 driehoeken.
-
Stap 3
Beleg elke driehoek met wat verkruimelde feta en bestrooi met za’atar.
-
Stap 4
Rol op tot een croissant en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 5
Bestrijk de feta croissants met losgeklopt ei en bestrooi met de za’atar.
-
Stap 6
Bak de za’atar feta croissants in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.