
Recept: Feestelijke bladerdeeghapjes met geitenkaas,

- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 4 bladerdeeg hapjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 100 g zachte geitenkaas
- 2 el frambozen
- 2 el bosbessen
- 2 vijgen, door de helft gesneden
- 2 el peultjes, beetgaar gekookt
- 1 ei, geklutst
- Peper en zout, gemalen
- Poedersuiker, voor decoratie

Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken met een deegroller of scherp mes.
-
Stap 3
Leg in het midden van ieder stuk deeg 25 gram geitenkaas. Verdeel de frambozen, bosbessen, vijgen en peulen ieder of 1 bakje. Breng alleen de geitenkaas met peultjes op smaak met peper en zout.
-
Stap 4
Bestrijk het deeg om de vulling heen met ei, vouw het deeg als een pakketje dicht en druk de punten goed vast, zodat ze tijdens het bakken niet opengaan. Bestrijk de bovenkant met ei.
-
Stap 5
Bak de hapjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
-
Stap 6
Bestrooi ter decoratie alleen de zoete hapjes met poedersuiker, net voor het serveren.
Snijd de pakketje in 4 gelijke stukken om ze te serveren op een borrelplank.