Recept: Feestelijke advocaathapjes
- ca. 15 min.
- 200 °C
- 180 °C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor 15 advocaathapjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 150 g mascarpone
- 150 g magere kwark
- 75 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
- 75 ml advocaat
- 3 el granola
- optioneel: 0,5 tl eetbaar goudpoeder
- 3 stukjes chocolade, geraspt
- muffinvorm en wat olie om in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier uit en snijd het in 15 gelijke vierkanten.
-
Stap 3
Vet een muffinvorm in met olie en bekleed elke holte met een vierkant deegstukje.
-
Stap 4
Bak de bakjes op een rooster in ongeveer 15 minuten goudbruin. Verwijder na het bakken het deeg uit de vorm en herhaal het proces met de resterende deegvierkanten. Laat de bakjes afkoelen.
-
Stap 5
Meng de mascarpone, kwark, suiker, vanillesuiker en advocaat. Meng de granola optioneel in een kopje met goudpoeder.
-
Stap 6
Vul de bladerdeegbakjes met 1 eetlepel room en garneer met chocoladerasp en de gouden granola.
-
Stap 7
Direct serveren of op een koele plaats bewaren tot het nodig is.
Garneer de hapjes met vers fruit of bessen naar wens.