bakken voor het ontbijt

Recept: Croissantjes

met jam en hazelnoten
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Deze mini croissantjes met jam en hazelnoten zien er schattig uit en zijn een leuke afwisseling op wat lekkers bij je koffiemoment. Je kunt ze vullen met jouw favoriete jam en eventueel nog decoreren met chocoladeglazuur of poedersuiker.

Tip: verwerk het verse croissantdeeg direct uit de koelkast voor het beste bakresultaat

  • 15 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 15 min.

Ingrediënten voor 16 croissantjes met jam en hazelnoten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Rooster de hazelnoten in een paar minuten goudbruin in een droge koekenpan. Hak ze vervolgens in grove stukken.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Verwerk het deeg direct uit de koelkast. Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.

  3. Stap 3

    Snij het deeg in lengte door het midden en snij per helft 8 driehoeken uit het deeg.

  4. Stap 4

    Verdeel wat jam, hazelnoten en een blaadje munt op de brede zijde van het deeg en rol het deeg af naar het smalste punt.

  5. Stap 5

    Buig daarna de hoeken iets naar binnen en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.

  6. Stap 6

    Bak de croissantjes met jam en hazelnoten in 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen en serveer.

Tip

Decoreer de croissantjes met jam en hazelnoten met chocoladeglazuur of met poedersuiker.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.