Recept: Croissantjes
Deze mini croissantjes met jam en hazelnoten zien er schattig uit en zijn een leuke afwisseling op wat lekkers bij je koffiemoment. Je kunt ze vullen met jouw favoriete jam en eventueel nog decoreren met chocoladeglazuur of poedersuiker.
Tip: verwerk het verse croissantdeeg direct uit de koelkast voor het beste bakresultaat
- 15 min.
- 200° C
- 180° C
- 15 min.
Ingrediënten voor 16 croissantjes met jam en hazelnoten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- 1 Een klein potje jam naar eigen smaak
- 1 handje blanke hazelnoten
- Verse munt
- 1 losgeklopt om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Rooster de hazelnoten in een paar minuten goudbruin in een droge koekenpan. Hak ze vervolgens in grove stukken.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Verwerk het deeg direct uit de koelkast. Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.
-
Stap 3
Snij het deeg in lengte door het midden en snij per helft 8 driehoeken uit het deeg.
-
Stap 4
Verdeel wat jam, hazelnoten en een blaadje munt op de brede zijde van het deeg en rol het deeg af naar het smalste punt.
-
Stap 5
Buig daarna de hoeken iets naar binnen en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
-
Stap 6
Bak de croissantjes met jam en hazelnoten in 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen en serveer.
Decoreer de croissantjes met jam en hazelnoten met chocoladeglazuur of met poedersuiker.