Recept: Confetti bladerdeegstaafjes

Leuk voor carnaval of een traktatie
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Of het nu voor een verjaardagsfeest of een carnavalsviering is – onze kleurrijke confetti bladerdeegstaafjes mogen op het volgende kinderfeestje zeker niet ontbreken. Het recept voor deze heerlijke confetti-staafjes van bladerdeeg met vanillepudding en kleurrijke hagelslag is kinderlijk eenvoudig en in een mum van tijd gemaakt. Veel plezier met feesten!

  • ca. 15 Min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 30 Min.

Ingrediënten voor 16 confetti bladerdeegstaafjes:

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 pakje pakje vanillepuddingpoeder
  • 60 g suiker
  • 250 ml . slagroom
  • 1 pakje klop-fix
  • 1/2 beker gesmolten witte chocoladesaus
  • 4 el confetti strooisel

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en snijd het in 8 rechthoeken. Halveer deze vervolgens, zodat er 16 langwerpige rechthoeken ontstaan.

  3. Stap 3

    Bak de rechthoeken op de tweede laag van onderen gedurende ongeveer 15 minuten goudbruin.

  4. Stap 4

    Kook intussen van de melk, het puddingpoeder en de suiker een pudding volgens de instructies op de verpakking. Dek de oppervlakte direct af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat volledig afkoelen.

  5. Stap 5

    Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Roer de afgekoelde pudding opnieuw glad en spatel de slagroom erdoor. Vul een spuitzak met dit mengsel.

  6. Stap 6

    Snijd het gebakje doormidden zoals bij een broodje.

  7. Stap 7

    Decoreer met de gesmolten witte chocoladesaus en het kleurrijke confetti strooisel. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Tip

Maak de vanillecrème al enkele uren van tevoren om het goed te koelen voordat je gaat vullen.

Samen met de kinderen te bakken!

Met deze confetti bladerdeegstaafjes wordt het gegarandeerd een vrolijke bakmiddag! Laat de kids helpen met het snijden van het bladerdeeg (met een bot mesje natuurlijk), het opspuiten van de romige vanillevulling en het strooien van de kleurrijke confetti-hagelslag. Wedden dat ze trots zijn op hun eigen gemaakte traktatie?

Altijd een goed moment voor confetti bladerdeegstaafjes

Of je ze nu maakt voor carnaval, een verjaardag of gewoon zomaar – samen bakken maakt elk moment bijzonder. En het leukste? Na het bakken is het tijd om samen te proeven! Nodig je vrienden of familie uit, zet een grote pot thee op tafel en geniet samen van deze knapperige, romige en gezellige traktatie.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.