Recept: Chocolade Kersen flammkuchen
Kersen horen bij de zomer, net zoals de hitte bij de BBQ hoort. Daarom wordt onze chocolade kersen flammkuchen rechtstreeks op de barbecue bereid. De zomer smaakt zo heerlijk!
- ca. 20 min.
- 270°C
- ca. 7-9 min.
Ingrediënten voor 1 chocolade kersen flammkuchen
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 1 pot zure kersen vang het sap op
- 30 g suiker
- 2 el maizena
- 250 g zure room
- 3 pakjes vanillesuiker
- 80 g pure chocolade fijngehakt
- 1/2 bosje verse munt ter garnering
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de BBQ voor volgens de instructies en verwarm de baksteen. Sluit de grill met het deksel en verwarm voor op 270°C.
-
Stap 2
Breng het zure kersensap/kersensap en de suiker in een pan aan de kook. Meng het zetmeel met een beetje koude vloeistof tot een gladde massa en roer het door het kokende sap, breng het kort aan de kook. Spatel de zure kersen erdoor en laat afkoelen tot gebruik.
-
Stap 3
Verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast. Meng zure room, vanillesuiker en chocoladestukjes en verdeel dit over de deegbodems.
-
Stap 4
Kijk wat past qua formaat op de steen en verdeel je flammkuchen in delen. Plaats de flammkuchen op de steen en bak ze elk 7-9 minuten met gesloten deksel tot ze knapperig zijn.
-
Stap 5
Garneer na het bakken af met de kersen en munt.
Bereiding in een voorverwarmde oven op een bakplaat zonder bakpapier op 270°C (boven-/onderwarmte), hete lucht wordt niet aanbevolen.