
Recept: Cheesecake met kersen
Dit cheesecake-recept ga je geweldig vinden… Een knapperige bodem, een frisse vulling van roomkaas en sappige kersen maken deze cheesecake tot een echt genot. Ons verse quiche- en taartdeeg vorm je de optimale basis voor deze heerlijke cheesecake met kersen.
- ca. 50 Min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 Min.
Ingrediënten voor 1 cheesecake met kersen:
- 1 rol vers quiche- en taartdeeg 300 gram
- 350 g roomkaas
- 160 g zachte roomboter
- 200 g (gesuikerde) pompoenpitten
- 4 eieren
- 1 pot (180 g) zure kersen, uitgelekt en sap opgevangen
- 1 el maizena
- enkele muntblaadjes voor garnering
- bakbonen of peulvruchten voor blindbakken

Bereidingswijze
-
Stap 1
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Deeg in de vorm plaatsen: Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en plaats het in een ingevette taartvorm (ø 26 cm). Versterk de rand met het overhangende deeg. Bedek het deeg met het overige bakpapier en vul met bakbonen of droge peulvruchten.
-
Stap 3
Blindbakken: Bak het deeg op de onderste richel van de oven gedurende 25 minuten blind. Verwijder vervolgens de bakbonen en het bakpapier.
-
Stap 4
Vulling bereiden: Klop de roomkaas, boter en 160 g suiker romig. Voeg de eieren kort toe en meng goed. Giet het mengsel op het voorgebakken deeg en bak nog eens ongeveer 25 minuten goudbruin. Laat de cheesecake afkoelen.
-
Stap 5
Topping bereiden: Meng voor de topping de maïzena en de resterende 40 g suiker met 3 eetlepels van het opgevangen kersensap tot een glad mengsel. Breng de rest van het sap aan de kook, voeg het maïzenamengsel toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Haal van het vuur en roer de kersen erdoor. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel de kersen over de afgekoelde cheesecake en garneer met muntblaadjes.
Je kunt de uitgelekte kersen ook vóór het bakken door het roomkaasmengsel mengen in plaats van ze als topping te gebruiken.
Samen bakken voor het lekkerste resultaat
Samen bakken is niet alleen leuk, maar ook een heerlijke manier om tijd door te brengen met familie en vrienden. Of je nu met je kinderen het deeg uitrolt of samen met vrienden de topping voorbereidt – in de keuken ontstaan de mooiste herinneringen. En zeg nou zelf, zo’n zelfgebakken cheesecake smaakt toch nóg lekkerder als je ‘m samen hebt gemaakt?
Cheesecake variaties
Heb je de smaak te pakken? Probeer dan eens te variëren met andere fruitsoorten, zoals frambozen of blauwe bessen. Zo geef je je cheesecake steeds weer een andere twist. En vergeet niet: een gezellig bakmoment is pas compleet met een lekkere kop koffie of thee en natuurlijk… een flinke punt van je zelfgemaakte cheesecake!