Recept: camembert galette met appel
1 Bewertung
- 50 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 150 g Camembert
- 250 g ricotta
- een beetje tijm, vers of gedroogd
- 2 eieren
- 2 tl mosterd
- 1 rode appel, in dunne schijfjes gesneden
- een beetje tuinkers
- 1 ei om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking bereiden.
-
Stap 2
De helft van de camembert in plakjes snijden en apart leggen. De rest van de camembert in blokjes snijden en met de ricotta, tijm, eieren en mosterd goed mengen.
-
Stap 3
Deeg direct op de bakplaat uitrollen en met het ricottamengsel bestrijken, ca. 5 cm tot de rand vrijlaten.
-
Stap 4
Appel en camembert over het ricottamengsel verdelen en de rand een beetje over de vulling heenslaan. De rand met ei bestrijken.
-
Stap 5
In het midden van de oven in ca. 50 minuten bakken.
-
Stap 6
Voor het serveren met tuinkers bestrooien.
Tip
je maakt het nog lekkerder door er bosbessenmarmelade bij te serveren.