Recept: Borrelplank hapjes
Jouw borrelplankje is verleden tijd. Nu is er de feestelijke borrelhapjes krans. Het fingerfood in de vorm van een krans is perfect voor elk kerstfeest met familie en vrienden.
- ca. 15 – 20 min
- 200 °C
- 180 °C
- ca. 30 min
Ingrediënten voor 1 borrelplank vol lekkere hapjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 100 g roomkaas
- 100 g pesto (rood en/of groen)
- Diverse kazen/worstjes: bijv. mozarella balletjes, cheddar blokjes, Parmezaanse kaas, zachte kaas, roomkaasballetjes, prosciutto plakjes, salami plakjes, chorrizo worstjes
- Diverse groenten/fruit: bijv. cherrytomaten, augurken, uitjes, olijven, gedroogde tomaten, ingelegde artisjokken, druiven, vijgen
- Diverse sauzen: bv. honing, vijgenmosterd, cranberry
- Enkele takjes rozemarijn
- ca. 20 cocktailspiesjes
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de spiesjes in koud water, zodat ze later tijdens het bakken niet verbranden.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier direct uit op een bakplaat. Meng pesto en roomkaas (meng naar eigen wens de helft van de roomkaas met groene pesto en de andere helft met rode pesto). Smeer de pestocrème op het deeg en rol het deeg strak op als een strudel. Prik om de 2 cm een houten spies in de deegrol en snijd in plakjes.
-
Stap 3
Bak de spiesjes op de middelste rail in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen en prik aan de spies diverse soorten worst, kaas, groenten en fruit.
-
Stap 4
Beleg een grote plank met takjes rozemarijn, worst, kaas en de spiesjes en voeg de sauzen toe in kleine glazen. Direct de hapjes serveren of op een koele plaats bewaren tot het serveermoment.
Er zijn geen grenzen aan je fantasie en smaak! Versier de krans met stercrackers, walnoten of mooie streekproducten.