Recept: Bladerdeegstengels met paprika
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 120 g tomatensaus
- 120 g tomatenpuree
- 2 scherpe chilipepers, fijngesneden
- 2 gele paprika's, fijngesneden
- Zout en peper gemalen
- gerookte paprikapoeder
- sesamzaadjes, om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de tomatensaus en tomatenpuree, voeg de chilipeper en paprika toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
-
Stap 3
Rol het eerste deeg uit op het meegerolde bakpapier en verdeel hierover de tomatensaus. Rol het tweede deeg uit en plaats het op het eerste deeg en verwijder het bakpapier aan de bovenkant van het tweede deeg.
-
Stap 4
Snij het deeg in de breedte in stroken van ongeveer 2 cm, zodat er 20 stroken worden gevormd. Twist iedere strook, bestrijk met water en besprenkel met sesamzaadjes.
-
Stap 5
Bak de stengels op 200° C onder-/bovenwarmte in het midden van de oven in ca. 20 min. tot ze goudbruin zijn.
In plaats van maanzaad kun je de stengels ook bestrooien mat kaas of sesamzaad.