Recept: Bladerdeeg snack vuurpijlen
- 15-20 min.
- 200 °C
- 180 °C
Ingrediënten voor 12 bladerdeeg snack vuurpijlen:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- Ca. 200 g ingelegde groenten bijv. olijven, gegrilde paprika's, tomaten
- 1 ei om te bestrijken
- 2 el maanzaad, sesam- of lijnzaad om te strooien
- 100 g kaas, bijvoorbeeld Emmentaler of bergkaas in driehoekjes gesneden
- 6 cherrytomaatjes gehalveerd
- 12 cocktailspiesjes
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de spiesjes in koud water, zodat ze later tijdens het bakken niet verbranden.
-
Stap 2
Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op een bakplaat en vouw het deeg als een boek en snijd in de lengte in 12 reepjes. Rijg afwisselend de ingelegde groenten en het deeg aan de spiesjes, zodat het deeg voldoende ruimte heeft om te rijzen tijdens het bakken.
-
Stap 3
Leg de spiesjes op de bakplaat. Heb je glitterpalmen gebruikt? Wikkel de "glitterpalmen" in met wat aluminiumfolie zodat ze niet verbranden tijdens het bakken. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met sesam.
-
Stap 4
Bak de spiesjes op de middelste rail in 15-20 minuten goudbruin. Verwijder na het bakken de aluminiumfolie.
-
Stap 5
Prik op elke spies ter decoratie een halve cherrytomaat en een driehoekje kaas of komkommer als punt van een vuurpijl. Serveer nog warm of al afgekoeld.
serveer verschillende dips zoals knoflook of cocktailsaus! Ter decoratie kunt je ook sterren uit het bladerdeeg knippen en bestrooien met kleurrijke zaadjes.