Recept: Bladerdeeg lentepuntjes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Deze vegetarische bladerdeeg lentepuntjes met verse groenten zijn niet alleen heerlijk, maar dankzij de speciale vouwtechniek ook een echte blikvanger. Met ons snelle recept zijn deze lekkernijen in een mum van tijd bereid.

  • ca. 20 Min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 Min.

Ingrediënten voor 8 bladerdeeg lentepuntjes:

  • 1 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
  • 100 g jonge spinazie of snijbiet
  • 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 4 radijsjes, fijngehakt
  • 1 el Azijn
  • 125 g crème fraîche
  • 1 ei om te bestrijken
  • 1 el sesamzaad, om te bestrooien
  • knoflook, zout en peper
  • olie om te bakken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Bak de groenten ongeveer 5 minuten in een pan met wat olie. Haal van het vuur en meng met azijn en crème fraîche. Breng op smaak met knoflook, zout en peper.

  3. Stap 3

    Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en snijd het in 8 rechthoeken. Snijd twee tegenoverliggende hoeken 5 mm parallel aan de rand schuin in.

  4. Stap 4

    Plaats een eetlepel vulling in het midden van elk vierkant en vouw de binnenste deeghoeken over elkaar. Vouw vervolgens de buitenste deegranden eroverheen.

  5. Stap 5

    Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi met sesamzaad.

  6. Stap 6

    Bak ongeveer 20 minuten goudbruin op de tweede lade van onderen.

Tip

Serveer met een kruiden-dip: meng een beker zure room met 2 eetlepels bieslook en breng op smaak met zout en peper.

Haak de kids aan bij jouw bakmoment

Samen bakken met kinderen is niet alleen gezellig, maar ook een leuke manier om ze kennis te laten maken met koken. Deze bladerdeeg lentepuntjes zijn perfect voor kleine chef-koks!  Laat de kids helpen met het vullen en vouwen van de bladerdeegvierkantjes. De speciale vouwtechniek is een leuke uitdaging en zorgt voor een creatieve twist. En geloof maar dat ze trots kunnen zijn op hun zelfgemaakte, knapperige hapjes!

Perfect voor een lente picknick

Terwijl de lentepuntjes in de oven goudbruin bakken, kun je samen een frisse kruiden-dip maken. Perfect om straks samen te dippen en te smullen! Serveer de puntjes als lunch, tussendoortje of bij een picknick in de zon!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.