bladerdeeg kerstboompjes met gerookte zalm en roomkaas

Recept: Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte zalm

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.1 / 5
7 Bewertungen

Ben je op zoek naar een leuk en origineel hapje voor de feestdagen? Deze bladerdeeg kerstboompjes met gerookte zalm zijn precies wat je zoekt! Ze zijn makkelijk te maken, zien er super feestelijk uit en smaken ook nog eens geweldig. Het knapperige bladerdeeg in combinatie met romige roomkaas en gerookte zalm is een echte liefhebber op elke kerstborrel. En het beste? Je hebt ze in een handomdraai klaar!

  • ca. 20 min
  • 220 °C
  • 200 °C
  • ca. 30 min

Ingrediënten voor 12 bladerdeeg kerstboompjes met zalm:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het Tante Fanny bladerdeeg uit zoals op de verpakking staat. Laat ondertussen de cocktailprikkers even weken in koud water, zodat ze straks niet verbranden in de oven.

  2. Stap 2

    Smeer het bladerdeeg in met een laagje roomkaas en verdeel de gerookte zalm eroverheen. Strooi er een beetje peper en zout over voor wat extra smaak.

  3. Stap 3

    Snijd het bladerdeeg in de lengte in 12 stroken.

  4. Stap 4

    Rijg elke deegstrook zigzaggend op een prikker, zodat ze de vorm van een kerstboom krijgen. Leg de bladerdeeg kerstboompjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met het geklutste ei en strooi er gehakte pistachenootjes overheen.

  5. Stap 5

    Bak de bladerdeeg kerstboompjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en lekker knapperig.

Tip

Maak het extra feestelijk door de kerstboompjes van bladerdeeg en zalm te serveren met een honing-mosterd dip of een frisse dilledip. Het geeft net dat beetje extra smaak!

Een feestelijke bladerdeeg kerstboom met zalm maken

Met deze bladerdeeg kerstboom met zalm steel je de show tijdens de feestdagen! Ze zijn knapperig, smaakvol en super leuk om te maken. Het verse bladerdeeg van Tante Fanny zorgt voor een perfect resultaat, terwijl de gerookte zalm en roomkaas een luxe touch geven.

Samen bakken voor Kerst

Samen bakken is het leukste wat er is, zeker met de feestdagen! Deze bladerdeeg kerstboompjes met zalm zijn makkelijk genoeg om met z’n allen te maken. Het in elkaar zetten is snel gedaan en het resultaat is altijd indrukwekkend. Veel bakplezier met Tante Fanny!

Meer kerstrecepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.