Recept: Banaan in bladerdeegjasje
Op zoek naar het perfecte dessert voor bij de BBQ? Dan zit je hier precies goed! Ons recept voor banaan in bladerdeeg kun je direct op de grill bakken. Gegarneerd met gesmolten pure chocolade, een echte traktatie voor de smaakpapillen!
- ca. 20-25 min.
- 200°C
- 180°C
- ca. 10 min.
Ingrediënten voor 6 bananen in bladerdeeg:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 6 kleine bananen, geschild
- 50 g gesmolten pure chocolade
- Wat olie om in te vetten
- 6 houten of stalen grillspiesen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de BBQ voor volgens de instructies. Sluit de grill met het deksel en verwarm voor op 200°C. Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Week de houten spiesjes in water om te voorkomen dat ze verbranden op de BBQ.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het meegerold bakpapier en snijd het in 12 repen van ca. 1,5 cm breed.
-
Stap 4
Wikkel twee reepjes deeg die over elke banaan heen liggen en steek er grillspiesjes in. Vet het deeg rondom in met olie.
-
Stap 5
Leg de bananenspiesjes direct op het BBQ-rooster en bak ze 20 - 25 minuten op indirect vuur.
-
Stap 6
Wanneer je ze klaar zijn, garneer gegrilde bananen met gesmolten chocolade en serveer warm.
Bereiding in een voorverwarmde oven op een met bakpapier beklede bakplaat op 200° C (boven-/onderwarmte) of 180° C (hete lucht).