Recept: Appelflappen voor Oud en Nieuw
De lekkerste hapjes voor oud & nieuw maak je natuurlijk lekker zelf. Dit jaar gaan oliebollen, maar kersverse appelflappen met het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Eenvoudiger kan bijna niet.
- ca. 15-18 min.
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 4 appelflappen:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 1 grote appel
- 2 el suiker
- 1 el kaneelsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 eidooier, geklutst
- een beetje kaneelsuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.
-
Stap 2
Rol het verse bladerdeeg uit en snijd het in 4 gelijke driehoeken.
-
Stap 3
Verdeel de appel-kaneelvulling over het bladerdeeg, houd de randen vrij van de vulling. Vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen met een vork goed dicht.
-
Stap 4
Smeer de appelflappen in met het losgeklopte ei en strooi er kaneelsuiker overheen.
-
Stap 5
Bak af in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).