Recept: Amandel – espressotaart
met kersen
3 Bewertungen
- ca. 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 125 g boter gesmolten
- 2 eieren
- 100 g poedersuiker
- 200 g amandelrasp
- 1 espresso
- 100 g pure chocolade, geraspt
- 200 g kersen uit pot, uitgelekt
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Alle ingrediënten, behalve de kersen, in een kom goed met doorroeren.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 4
Amandelmengsel in de vorm gieten en de kersen over de bodem verdelen.
-
Stap 5
De taart onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken.
Tip
Decoreer de taart als hij afgekoeld is met geraspte chocolade. In plaats van kersen kun je ook pruimen, abrikozen of druiven gebruiken.