Recept: Aardpeer driehoeken met verse geitenkaas
- ca. 15 - 20 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 6 aardpeer driehoeken:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 200 g verse geitenkaas (Bettine)
- 2 el melk
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 mp cayennepeper
- 250 g aardpeer, geschild en geraspt
- 1 ei, geklutst
- 2 el cannabis zaadjes
- Zout, gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 210° C boven-/en onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Geitenkaas, melk en rozemarijn goed doorroeren. Aardpeer toevoegen en het mengsel met zout en cayennepeper op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier in 6 vierkanten snijden. Schep 2 - 3 eetlepels mengsel in het midden van het deeg en bestrijk de randen met ei.
-
Stap 4
Deeg diagonaal dubbelslaan, zodat er een driehoek ontstaat. De rand met een vork meerdere keren goed aandrukken. De driehoeken op een met bakpapier belegde bakplaat leggen, met ei bestrijken en decoreren met hennep zaadjes.
-
Stap 5
Driehoeken in het midden van de oven in ca. 15 - 20 minuten goudbruin en krokant bakken.
In plaats van aardpeer kun je knolselderij, wortel of pastinaak gebruiken.