
Recept: Aardbeienroomgebak
Wil je je moeder dit jaar écht verrassen met iets speciaals? Laat bloemen eens achterwege en verras haar met dit heerlijke aardbeienroomgebak – een luchtig, feestelijk dessert dat net zo liefdevol is als zij. Met het Verse bladerdeeg van Tante Fanny maak je moeiteloos een verfijnde lekkernij die niet alleen prachtig oogt, maar ook onweerstaanbaar smaakt.
- ca. 20 Min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 Min. (4 uur koeltijd)
Ingrediënten Voor 12 aardbeienroomgebakjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 7 blaadjes gelatine
- 600 g aardbeien
- 80 g poedersuiker
- 200 g zure room
- 250 ml slagroom stijf geklopt
- sap van 1 citroen
- extra poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit, halveer het en prik het meerdere keren in met een vork. Snijd één helft in 12 gelijke vierkanten. Leg de deegstukken op een bakplaat.
-
Stap 3
Bak het bladerdeeg ongeveer 20 minuten op de middelste rij van de oven goudbruin. Laat het afkoelen.
-
Stap 4
Week de gelatine in koud water. Pureer 350 g aardbeien. Verwarm het citroensap, knijp de gelatine uit en los deze daarin op. Roer dit door de aardbeienpuree. Voeg poedersuiker en zure room toe en meng goed. Spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.
-
Stap 5
Leg de hele bladerdeegplaat in een passende ovenschaal (ca. 20 x 17 cm) of plaats er een passende bakvorm omheen. Leg de resterende aardbeien met de snijkant naar beneden op de deegbodem en giet de crème eroverheen. Laat het geheel minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
-
Stap 6
Verwijder de vorm, plaats de gesneden bladerdeegvierkanten op de bovenkant en snijd de aardbeienroomgebak in porties. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Bestrijk de bladerdeegplaat na het bakken met gesmolten chocolade of verwarmde abrikozenjam om te voorkomen dat het deeg door de crème zacht wordt.
Bakken met Tante Fanny
Met het Verse Bladerdeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai iets bijzonders op tafel. Het deeg is al perfect opgerold en klaar voor gebruik – je hoeft het alleen nog maar uit te rollen en te bakken. Supermakkelijk én altijd lekker knapperig! Voor dit aardbeienroomgebak vormt het bladerdeeg de luchtige basis die perfect contrasteert met de romige vulling. Zo til je je dessert moeiteloos naar een hoger niveau.
Altijd een goed moment
Perfect voor Moederdag, een lente-brunch of zomaar een lief gebaar. Serveer dit gebak met een glimlach, een kopje koffie en misschien een vers geplukt bloemetje erbij. Wedden dat ze onder de indruk is?