Recept: Aardbeienhartjes met Nutella
Aarbeien en chocolade zijn een match made in heaven. Deze aardbeienhartjes met Nutella zijn dan ook niet te versmaden! Aardbeien zijn het ultieme zomerfruit dus dit lekkere, zoete hapje bereiden we dan ook buiten op een Napoleon gasbarbecue.
- ca. 20 min.
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 8 aardbeienhartjes met Nutella:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 400 gr aardbeien, in stukjes
- 1 el suiker
- 8 tl Nutella
- 1 ei losgeklopt
- poedersuiker (optioneel)
Extra nodig:
- 1 hartjes uitsteker
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de barbecue met pizzasteen voor op 200 graden en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast. Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier.
-
Stap 2
Meng de aardbeien met de suiker en schep goed om. Laat dit 10 minuten staan in een zeef zodat het vocht wegloopt.
-
Stap 3
Steek met een hartjesvorm 16 hartjes uit het bladerdeeg. Verwarm de Nutella kort in de magnetron zodat deze wat vloeibaarder wordt.
-
Stap 4
Beleg de helft van de hartjes met 1 tl Nutella en 2 tl aardbeien. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en bedek met een bladerdeeghartje.
-
Stap 5
Druk de randen goed aan met een vork en bestrijk met losgeklopt ei.
-
Stap 6
Schuif de hartjes met het bakpapier op de pizzasteen en sluit het deksel van de barbecue.
-
Stap 7
Bak de bladerdeeghartjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar en haal voorzichtig van de barbecue.
-
Stap 8
Laat de hartjes zo’n 20 minuten afkoelen en bestrooi naar wens met poedersuiker.
Met het overgebleven deeg kun je hartige kaasstengels maken.