Recept: Spinaziestrudel
met feta
2 Bewertungen
- 30 - 35 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten Voor 1 spinaziestrudel
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 2 el bakboter
- 2-3 knoflookteentjes, fijngehakt
- 50 g paneermeel
- 800 g bladspinazie, geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
- 250 g fetakaas in blokjes gesneden
- Zout en peper gemalen
- 1 ei om te bestrijken
- Pijnboompitjes om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Knoflook in de boter aanbraden, het paneermeel kort meebakken en door de bladspinazie roeren. Breng op smaak met peper, laat het mengsel daarna afkoelen en roer de feta er doorheen.
-
Stap 3
Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en de vulling op het onderste deel van het deeg verdelen. Daarbij onder, rechts en links een rand van ca. 2 cm vrijlaten.
-
Stap 4
Het deeg van onderaf tot een strudel rollen. Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat, met geklutst ei bestrijken en met de pijnboompitten bestrooien.
-
Stap 5
Bak de strudel in het midden van de oven in 30 - 35 min. goudbruin.