Ratatouilletaart
0 Bewertungen
- ca. 45 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 pak Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
- 1 kleine aubergine, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- ½ ui, in blokjes gesneden
- 3 eieren
- 500 g tomatenpuree of tomatensaus
- 1 el tijm, gehakt
- Zout, peper
- Een beetje olie
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200° C hete lucht.
-
Stap 3
Verwarm een beetje olie in de pan en rooster de groente hierin. Laat de groente vervolgens afkoelen.
-
Stap 4
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin. Snijd de randen die niet in de vorm passen er af.
-
Stap 5
Meng de tomatensaus goed met de eieren en kruid het geheel goed. Voeg de tijm toe.
-
Stap 6
Smeer wat tomatensaus op de bladerdeegbodem en leg de groente hierop. Voeg nu de rest van de groente toe.
-
Stap 7
Bak de ratatouilletaart eerst 10 minuten op de bodem van de oven en vervolgens ca. 35 minuten in het midden van de oven.