Recept: Rabarbertaart met havermoutkruimels
- ca. 35 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 40 min.
Ingrediënten Voor 1 rabargertaart van Ø28 cm met het verse quiche en taartdeeg van Tante Fanny
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 60 g bloem
- 60 g grove havermoutvlokken
- 150 g kristalsuiker
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl sinaasappelschil, geraspt
- 75 g boter, zacht
- 500 g rabarber, geschilt, in 1 cm brede stukjes gesneden
- 4 lange vingers of biscuit, fijn gemalen
- beetje poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de bloem, havermoutvlokken, kristalsuiker, kaneel en de rasp van de sinaasappelschil goed door elkaar. Boter toevoegen en met je handen tot kruimels kneden, daarna in de koelkast plaatsen.
-
Stap 3
Vermeng de rabarber met de rest van de suiker en laat dit 30 minuten rusten. Giet daarna het overtollige water af.
-
Stap 4
Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en in taartvorm leggen. Met het uitstekende deeg de randen versterken door ze aan te drukken.
-
Stap 5
Verdeel de gemalen lange vingers over de bodem en verdeel de rabarber hierover. Verdeel hierover de deegkruimels.
-
Stap 6
De taart onderin de oven in ca. 35 min. goudbruin bakken. Na het bakken met poedersuiker bestrooien.
In plaats van rabarber kun je ook ander fruit gebruiken.