rabarbertaart

Recept: Rabarbertaart met havermoutkruimels

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 35 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 40 min.

Ingrediënten Voor 1 rabargertaart van Ø28 cm met het verse quiche en taartdeeg van Tante Fanny

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 60 g bloem
  • 60 g grove havermoutvlokken
  • 150 g kristalsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl sinaasappelschil, geraspt
  • 75 g boter, zacht
  • 500 g rabarber, geschilt, in 1 cm brede stukjes gesneden
  • 4 lange vingers of biscuit, fijn gemalen
  • beetje poedersuiker om te bestrooien
rabarbertaart

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Meng de bloem, havermoutvlokken, kristalsuiker, kaneel en de rasp van de sinaasappelschil goed door elkaar. Boter toevoegen en met je handen tot kruimels kneden, daarna in de koelkast plaatsen.

  3. Stap 3

    Vermeng de rabarber met de rest van de suiker en laat dit 30 minuten rusten. Giet daarna het overtollige water af.

  4. Stap 4

    Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en in taartvorm leggen. Met het uitstekende deeg de randen versterken door ze aan te drukken.

  5. Stap 5

    Verdeel de gemalen lange vingers over de bodem en verdeel de rabarber hierover. Verdeel hierover de deegkruimels.

  6. Stap 6

    De taart onderin de oven in ca. 35 min. goudbruin bakken. Na het bakken met poedersuiker bestrooien.

Tip

In plaats van rabarber kun je ook ander fruit gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.