Recept: Rabarberstrudel
0 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 200 g rabarber, in brunoise gesneden
- 1 sinaasappel, de rasp
- 4 el rietsuiker
- 1 tl kaneel
- 2 el custardpoeder
- Poedersuiker om te bestrooien
- 1 el kristalsuiker
- 1 ei, geklutst
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd 3 keer 0.5 cm over de lengte van het deeg af. Houd deze linten apart voor de decoratie.
-
Stap 3
Meng de rabarber met de sinaasappelrasp, rietsuiker, custardpoeder en kaneel.
-
Stap 4
Leg vervolgens het rabarbermengsel in een strook in het midden in de lengte op het bladerdeeg.
-
Stap 5
Rol het deeg op tot een stevige strudel. Vouw de uiteindes van de rol eronder. Gebruik de drie linten om een vlecht van te maken.
-
Stap 6
Besmeer de strudel met ei. Plak dan de vlecht erop en besmeer die ook met ei.
-
Stap 7
Snijd 6 kleine inkepingen in de bovenkant van de strudel. Bestrooi met kristalsuiker en bak af in 20 min. tot een goudbruin resultaat.