Recept: Rabarber tarte tatin
- 20-25 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 tarte tatin
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 300 g rabarber
- 1 limoen, de rasp
- 1 tl vanillepasta, of de merg van een halve vanillepeul
- 100 g boter
- 150 g kristalsuiker
Bereidingswijze
-
Stap 1
Zet de schaal of skillet op het vuur. Laat de boter erin smelten en voeg dan de helft van de suiker toe.
-
Stap 2
Wanneer de suiker is opgelost laat je het kleuren tot een lichte karamel. Doe dan de rabarber erbij samen met de limoenrasp en vanille.
-
Stap 3
Zodra de rabarber vocht loslaat gaat de rest van de suiker erbij.
-
Stap 4
Rol het bladerdeeg uit en leg dit op de schaal. Duw de zijkanten in de schaal om het rabarbermengsel heen.
-
Stap 5
Bak dan af in de oven voor 20-25 min.
-
Stap 6
Wanneer het deeg goudbruin is haal je de schaal uit de oven. Laat dan afkoelen totdat je de schaal kan beetpakken. Niet langer, anders plakt de karamel teveel aan de schaal.
-
Stap 7
Plaats een groot bord op de schaal en draai deze in een soepele beweging om.
-
Stap 8
Serveer met lobbige room of vanille ijs.