Quiche met wortel
- ca. 45 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten 1 quichevorm Ø ca. 24 cm
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 4 grote wortels geborsteld en met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
- 2 lente ui in ringetjes gesneden
- 4 eieren
- 200 g . slagroom
- 1 el olie om te bakken
- Zout en peper gemalen
- 1 mespunt nootmuskaat geraspt
- Boter voor het invetten van de quichevorm
- 1 bosje bieslook fijn gesneden
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de eieren met de slagroom en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Stap 3
Vet de vorm in. Rol het deeg af, bestuif het deeg met een beetje bloem, draai het deeg om en haal het bakpapier eraf. Steek met een kleine ronde steker rondjes van de rand rondom. Leg het overige deeg in de vorm. Met het overhangende deeg de rand versterken. (je kunt het deeg ook afrollen op het bakpapier en dan direct in de vorm leggen, je hoeft de vorm dan niet in te vetten).
-
Stap 4
Verdeel de wortelplakjes en lente-ui over de vorm. Giet het eimengsel eroverheen en leg de circels aan de rand rondom het deeg.
-
Stap 5
Bak de quiche onderin de oven op 200° C. in ca. 45 minuten goudbruin.
-
Stap 6
Verhit de olie in de pan en bak hierin een spiegelei en leg deze in het midden van de quiche. Bestrooi de quiche daarna met de bieslook.