Quiche met tomaat
en rozemarijn crumble
1 Bewertung
- 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 10 tomaten, gehalveerd
- 2 el honing
- 4 takjes rozemarijn, fijn gehakt
- 1 knoflookteentje geperst
- 75 g boter
- 100 g bloem of meel
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 3
Meng de boter met de rozemarijn, knoflook, bloem, zout en peper. Meng dit deeg tussen je vingers tot kruimels.
-
Stap 4
Verdeel de gehalveerde tomaten over de bodem, op smaak brengen met zout en de honing over de tomaten druppelen. Strooi hierover de deegkruimels.
-
Stap 5
Taart onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken.
Tip
Voor een vegan variant de boter vervangen door een plantaardig alternatief.