Quiche met stoofperen en spek
- ca. 30 min.
- 180⁰ C
- 160⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten 1 Quichevorm Ø ca. 26 cm of 5 kleine vormpjes:
- 1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g
- 100 g Bleu de Graven (of een ander blauwaderkaas)
- 4 dunne plakjes ontbijtspek
- 1 grote ui in dunne ringen gesneden
- 1/2 el suiker
- 400 g koelverse stoofperen
- 5 eieren
- 200 ml crème fraîche
- zout
- Peper
Vulling:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte (160° C heteluchtoven) en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Bak het ontbijtspek knapperig in een koekenpan en leg het vervolgens op keukenpapier. Fruit de ui in de pan met het vet van het ontbijtspek. Zet het vuur laag en voeg de suiker toe. Karamelliseer de uien en roer af en toe door.
-
Stap 3
Doe het quichedeeg in de vorm en bak deze gedurende 15-18 minuten goudbruin. Haal de quiche uit de oven en zet deze apart.
-
Stap 4
Brokkel het ontbijtspek en de kaas. Snijd een aantal stoofperen in blokjes en snij een aantal stoofperen in partjes voor de garnering. Verdeel het spek, de ui, de kaas en als laatste de blokjes stoofperen over het deeg.
-
Stap 5
Klop de ingrediënten voor de vulling en giet dit over het deeg. Zet in de oven en bak gedurende 10-15 minuten tot de vulling gaar is. Garneer met dun gesneden partjes stoofpeer.