Recept: Quiche met knolgroenten
3 Bewertungen
- ca. 35 - 40 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 knolgroenten quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 250 g crème fraîche
- 2 el mierikswortel, geraspt
- 4 eieren
- 80 g oude kaas, geraspt
- 500 g knolgroenten (bv. knolselderij, wortelen, pastinaken...), geschild en geraspt
- 1 rode ui in ringen gesneden
- Peper en zout, gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 210° C boven-/en onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Crème fraîche, mierikswortel, eieren en oude kaas doorroeren en goed op smaak brengen met zout en peper. Knolgroenten toevoegen en alles goed mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct in vorm leggen en het overhangende deeg decoratief tot een rand vormen. Mengsel over het deeg verdelen en daarvoor de ui.
-
Stap 4
Onderin de oven in ca. 35 - 40 min. goudbruin bakken.
Tip
Wil je iets meer pit? Voeg dan wat spekblokjes of hamblokjes toe.