Quiche met courgette
en gedroogde tomaat
2 Bewertungen
- ca. 45 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten 1 quichevorm Ø ca. 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 1 kleine courgette in de lengte in dunnen plakken gesneden
- 3 gedroogde tomaten in stukjes gesneden
- 1 kleine ui in ringen gesneden
- 250 g roomkaas
- 3 eieren
- Peterselie fijn gehakt
- zout en peper gemalen
- boter om de bakvorm in te vetten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 190° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de roomkaas, eieren en gehakte peterselie en breng het geheel op smaak met peper en zout.
-
Stap 3
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg.
-
Stap 4
Leg de ui, de courgette en de gedroogde tomaten op de bodem van de quiche en giet het eimengsel erover.
-
Stap 5
Bak de quiche onderin de oven op 190° C in ca. 45 min. goudbruin.