Quiche met cantharellen en prosciutto
- ca. 45 min
- 190° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Ingrediënten voor 1 quichevorm Ø ca. 24 cm.
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 200 g cantharellen, gewassen en in stukken gesneden
- 70 g plakjes prosciutto, in stroken gesneden
- 50 g bosui, in ringen gesneden
- 1 el boter
- 50 g bloem
- 100 ml melk
- 50 g zure room
- 2 eieren
- Zout en peper gemalen
- 1 mespunt nootmuskaat geraspt
- 1 el Boter om de vorm in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakkingsvoorschriften voorbereiden.
-
Stap 2
De cantharellen, prosciutto en bosui in de boter ca. 4 min. al roerend bakken.
-
Stap 3
De bakvorm met boter invetten, het deeguitrollen en het bakpapier verwijderen. Het deeg in de vorm leggen en met het overstekende deeg de randen versterken.
-
Stap 4
Bloem, melk, zure room en eieren met een garde door elkaar roeren. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
-
Stap 5
Het mengsel van cantharellen, prosciutto en bosui over het deeg verdelen en het eimengsel er overheen gieten.
-
Stap 6
In de oven ca. 45 min. op het onderste rek goudbruin bakken.
Tip met kliekjes: als alternatief kunnen natuurlijk ook andere paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood, oesterzwammen of champignons gebruikt worden.