Quiche Lorraine Tante Fanny

Quiche-Lorraine

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 35 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 20 - 25 min.

Ingrediënten:

voor een taartvorm 24 cm diameter:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 1 eetlepel boter
  • 250 g doorregen spek, in reepjes gesneden
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 4 eieren
  • 50 g slagroom
  • 100 g crème fraîche
  • Zout, peper uit de molen
  • 1 mespuntje nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespuntje cayennepeper
Verwacht je gasten? Dan kan ik mijn Quiche Lorraine warm aanbevelen. Van deze klassieke hartige taart krijg je nooit genoeg.

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast halen en de oven voorverwarmen op 220° C.

  2. Stap 2

    Spekreepjes met de uienringen in hete bord kort aanbraden.

  3. Stap 3

    Eieren, slagroom, crème fraîche, zout, peper, nootmuskaat mengen en met cayennepeper op smaak brengen.

  4. Stap 4

    Bladerdeeg afrollen, samen met het meegerolde bakpapier in de taartvorm leggen en met vork gaatjes in prikken. Spek – ui – mengsel daarop verdelen en roommengsel hier op gieten.

  5. Stap 5

    Onderin de oven ca. 35 min. bakken, eruit halen en laten afkoelen, uit de vorm halen, in 8 stukken verdelen en serveren.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.