Quiche-Lorraine
0 Bewertungen
- ca. 35 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 20 - 25 min.
Ingrediënten:
voor een taartvorm 24 cm diameter:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 1 eetlepel boter
- 250 g doorregen spek, in reepjes gesneden
- 2 uien, fijn gesneden
- 4 eieren
- 50 g slagroom
- 100 g crème fraîche
- Zout, peper uit de molen
- 1 mespuntje nootmuskaat, geraspt
- 1 mespuntje cayennepeper
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast halen en de oven voorverwarmen op 220° C.
-
Stap 2
Spekreepjes met de uienringen in hete bord kort aanbraden.
-
Stap 3
Eieren, slagroom, crème fraîche, zout, peper, nootmuskaat mengen en met cayennepeper op smaak brengen.
-
Stap 4
Bladerdeeg afrollen, samen met het meegerolde bakpapier in de taartvorm leggen en met vork gaatjes in prikken. Spek – ui – mengsel daarop verdelen en roommengsel hier op gieten.
-
Stap 5
Onderin de oven ca. 35 min. bakken, eruit halen en laten afkoelen, uit de vorm halen, in 8 stukken verdelen en serveren.