Quiche caprese
met kabeljauw
2 Bewertungen
- ca. 40 min.
- 200⁰ C
- 190⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten 1 Quichevorm Ø ca. 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 400 g kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
- 400 g trostomaten, in plakjes gesneden
- 2 bollen mozzarella in plakjes gesneden
- 10 zongedroogde tomaatjes in de lengte halveren
- 4 eieren
- 125 g mascarpone
- 3 el basilicum in reepjes en handvol als garnering
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven: 190⁰ C)
-
Stap 2
Rol het deeg af en leg het in de ronde ingevette bakvorm (zonder bakpapier).
-
Stap 3
Verdeel de kabeljauw over de bodem en bestrooi met peper en zout.
-
Stap 4
Leg de plakjes tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op.
-
Stap 5
Klop de eieren los en roer de mascarpone los. Klop de mascarpone door de eieren.
-
Stap 6
Voeg de reepjes basilicum en zout en peper naar smaak toe.
-
Stap 7
Schenk het eimengsel over de vulling.
-
Stap 8
Bak de quiche in een voorverwarmde oven in ca. 35-40 minuten goudbruin.
-
Stap 9
Bestrooi de quiche uit de oven met een handje basilicumblaadjes.
Tip
Tip: serveer er een frisse rucolasalade bij.