Recept: Preiquiche met roquefort
met roquefort
0 Bewertungen
- ca. 35 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 taartvorm Ø 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 3 preien, gehalveerd in de lengte en in stukken van 8 - 10 cm
- 250 g mascarpone
- 140 g roquefort, verkruimeld
- 6 eieren
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 el Olijfolie
- Zout en peper gemalen
- 2 el verse tijmblaadjes
- 1 el boter, om in te vetten
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- beetje verse tijm, om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet).
-
Stap 3
De eieren, mascarpone, roquefort, nootmuskaat, peper en zout loskloppen in een kom en het mengsel over de bodem schenken.
-
Stap 4
De prei met de vlakke kant op de vulling leggen. De quiche met de overige stukken prei opvullen en met peper en tijmblaadjes bestrooien. De prei met olijfolie bestrijken.
-
Stap 5
De rand met ei bestrijken en in het midden van de oven in ca. 35 min. afbakken.
-
Stap 6
Na het bakken met verse tijm bestrooien.