Preiquiche
met Emmentaler
1 Bewertung
- ca. 45-50 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
- 1/2 ui in fijne blokjes gesneden
- 1 preistengel, in ringen gesneden
- 1 knoflookteentje, geschild, fijngehakt
- 40 g boter
- Zout en cayennepeper gemalen
- 3 eieren
- 250 g crème fraîche
- 50 g emmentalerkaas, geraspt
- Een beetje olie
- Een beetje boter om in te vetten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 210⁰ C. (boven/onderwarmte) voorverwarmen.
-
Stap 2
Boter in een pan verhitten, de ui roosteren, de prei en knoflook toevoegen en alles licht aanbraden.
-
Stap 3
De eieren, crème fraiche, kaas, cayennepeper en zout vermengen.
-
Stap 4
Deeg direct uit de koelkast bewerken. Deeg uitrollen, bestuiven en in een ingevette rechthoekige ovenschaal leggen.
-
Stap 5
Het preimengsel over het deeg verdelen. De ei-kaasmix erover gieten en met olie besprenkelen.
-
Stap 6
De quiche in de oven op het middelste rek in ca. 45 min. goudbruin bakken.
Tip
Tip met kliekjes: als alternatief voor de prei zijn ook rode bieten, geblancheerde kool, zuurkool of wortels goed geschikt voor dit gerecht. De vulling kan verfijnd worden met verschillende gehakte noten.