Recept: Pompoentaart met ricotta
en feta
0 Bewertungen
- ca. 35 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 40 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 g pompoen, in blokjes gesneden
- Olijfolie
- 2 tl tijm, blaadjes
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 125 g ricotta
- 100 g yoghurt, Grieks of Bulgaars
- 3 eieren
- Peper en zout, gemalen
- boter, om in te vetten
- 6 el feta, verkruimeld
- 2 el pompoenpitten, geroosterd
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De blokjes pompoen in een bakblik besprenkelen met wat olijfolie en tijm en ca. 30 min. in de oven bakken.
-
Stap 3
De rode ui in olijfolie voor ca. 10 min. bakken tot deze zacht is.
-
Stap 4
De ricotta, yoghurt en eieren mengen en op smaak brengen met peper en zout.
-
Stap 5
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
-
Stap 6
De pompoenblokjes en rode ui hierover verdelen en het eimengsel eroverheen schenken.
-
Stap 7
De feta over de taart verdelen.
-
Stap 8
De taart onderin de oven in 30-40 min. goudbruin bakken.
-
Stap 9
De geroosterde pitten 15 min. voor einde van de baktijd toevoegen.