Pompoen-uitaart
0 Bewertungen
- 20 - 25 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 200 g Hokkaidopompoen
- 1 kleine rode appel grof gesneden
- 125 g crème fraîche
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- 50 g rucola
- 75 g rauwe ham of spek in blokjes gesneden
- zout en peper
- Verse Thijm
- 2 el boter of olie
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170° C. hetelucht
-
Stap 2
Fruit de ui en de knoflook aan in een beetje olie.
-
Stap 3
Doe de pompoen erbij en laat het mee garen.
-
Stap 4
Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier direct op de bakplaat. Verdeel de crème fraîche over de bodem van het deeg. Verdeel daarna het pompoen-mengsel over het deeg en breng het smaak met een beetje peper en zout.
-
Stap 5
Verdeel de appel en de spek over de pizza en strooi de verse thijm erover.
-
Stap 6
Laat de pompoen-uitaart op 170° C hetelucht in ca. 20-25 min. goudbruin bakken.
-
Stap 7
Serveer de pizza met een beetje rucola erop.