Pompoen plaattaart
1 Bewertung
- 20-25 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 2 à 3 el rode pesto
- 1/2 flespompoen, in blokjes gesneden
- 2 rode paprikas, in grove stukken gesneden
- 10 cherrytomaatjes gehalveerd
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 à 3 takjes Verse tijm
- 2 à 3 takjes verse rozemarijn
- 1 rundersaucijs, in plakken gesneden
- Olijfolie
- peper en zout uit de molen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven: 180⁰ C)
-
Stap 2
Doe de stukjes pompoen in een mengkom en voeg wat olijfolie toe. Pers de knoflook boven de pompoen uit en roer dit door elkaar. Snij de rest van de ingrediënten zoals aangegeven.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik gaatjes in het deeg met een vork. Bestrijk het deeg met de rode pesto. Verdeel hierna de groenten en de saucijs over het deeg. Leg er wat takjes verse tijm en rozemarijn op en breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 4
Bak de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.
Tip
Tip: vervang de saucijs voor bijvoorbeeld rode ui voor een vegetarisch gerecht.
Deze plaattaart past heel goed bij de herfst.