Recept: Pompoen galette - Tante Fanny

Recept: Pompoen galette

met kool
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 40 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 pompoen galette:

  • 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
  • Beetje olie om te bakken
  • 1 ui, gehalveerd, in ringen gesneden
  • 2 knoflookteentjes
  • 400 g kool, in reepjes gesneden
  • 50 ml groentenbouillon
  • 100 g kaas, geraspt
  • 150 g Hokkaido pompoen, in repen gesneden
  • 1 snufje Chilipoeder
  • Zout en peper gemalen
  • Pijnboompitten om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Ui in wat olie kort fruiten, knoflook en kool toevoegen en kort meebakken. Met groentenbouillon afblussen en 10 min. laten inkoken. Laat het afkoelen.

  3. Stap 3

    Met zout, peper en chilipoeder op smaak brengen. Roer de kaas door het afgekoelde mengsel.

  4. Stap 4

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Koolmengsel over de deegbodem verdelen, daarbij een rand van 5 cm. vrijlaten. Verdeel de pompoen als een circel en sla de deegrand over het mengsel. Verdeel de rest van de kaas en de pijnboompitten over het mengsel.

  5. Stap 5

    Galette in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.