Recept: Pompoen galette
met kool
0 Bewertungen
- ca. 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 pompoen galette:
- 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
- Beetje olie om te bakken
- 1 ui, gehalveerd, in ringen gesneden
- 2 knoflookteentjes
- 400 g kool, in reepjes gesneden
- 50 ml groentenbouillon
- 100 g kaas, geraspt
- 150 g Hokkaido pompoen, in repen gesneden
- 1 snufje Chilipoeder
- Zout en peper gemalen
- Pijnboompitten om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Ui in wat olie kort fruiten, knoflook en kool toevoegen en kort meebakken. Met groentenbouillon afblussen en 10 min. laten inkoken. Laat het afkoelen.
-
Stap 3
Met zout, peper en chilipoeder op smaak brengen. Roer de kaas door het afgekoelde mengsel.
-
Stap 4
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Koolmengsel over de deegbodem verdelen, daarbij een rand van 5 cm. vrijlaten. Verdeel de pompoen als een circel en sla de deegrand over het mengsel. Verdeel de rest van de kaas en de pijnboompitten over het mengsel.
-
Stap 5
Galette in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken.