Plaattaart met zalm en snijbiet
- ca. 25 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 300 g verse zalm, zonder huid en graten, in plakken gesneden
- 400 g snijbiet, geblancheerd
- 125 g crème fraîche
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 3 eidooiers
- 1 el pijnboompitten, gehakt en geroosterd
- Zout en peper gemalen
- Een beetje nootmuskaat, geraspt
- 1 mp cayennepeper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Bestrijk de rand met een beetje eigeel. Knoflook, zout, peper, nootmuskaat, cayennepeper met de crème fraîche en de rest van de eidooiers goed doorroeren. De zalmplakken met zout en peper kruiden.
-
Stap 3
Beleg het deeg met snijbiet en zalm. Het eidooier-mengsel erover verdelen en bestrooien met pijnboompitten. De randen met het geklutste ei insmeren.
-
Stap 4
Onderin de oven in ca. 25 min. afbakken.
Tip: vervang het bladerdeeg door Tante Fanny Vers Pizzadeeg en maak er een rijk belegde pizza van. Volg de bakinstructies op de verpakking
Vervang de snijbiet door spinazie of een andere groene bladgroente.