Recept: bladerdeeg plaattaart met spinazie en burrata
In een handomdraai zet je deze bladerdeeg paaltaart met spinazie en burrata op tafel. Knapperige bodem, lekker veel groenten, gecombineerd met de romige burrata…daar krijg je iedereen mee aan tafel.
Deze bladerdeeg plaattaart is gemaakt voor Tante Fanny door Uit Paulines Keulen.
- ca. 20-25 min.
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 bladerdeeg plaattaart met spinazie en burrata:
- 1 pak Tante Fanny vers bladerdeeg 300 g
- 100 g pesto
- peper en zout
- 300 g spinazie
- 160 g gemarineerde artisjokken (uit een pot)
- 1 bol bol burrata (mozzerella kan ook)
- Olijfolie
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast, zodat het een beetje op temperatuur kan komen.
-
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een grote wok en bak de spinazie beetje bij beetje aan. Breng het royaal op smaak met peper en zout en laat het goed uitlekken. Ik druk er vaak met een keukenpapiertje op, om al het overtollige vocht te verwijderen.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Kerf 1 cm van de rand in met de achterkant van een mes, (snijd het dus niet helemaal door, maar maak een afdruk). Hierdoor gaan de randjes straks heel mooi omhoog staan. Prik ook een paar gaatjes in het deeg met een vork. Besmeer het bladerdeeg met de pesto. Houd 1 el achter ter garnering.
-
Stap 4
Verdeel de uitgelekte spinazie en de artisjokken over het bladerdeeg. Zet de plaattaart in het midden van de oven en bak deze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Als de bladerdeegtaart tussentijds te donker wordt, dek je deze af met aluminiumfolie.
-
Stap 5
Haal de plaattaart met spinazie uit de oven en verdeel de burrata over de taart. Voeg nog wat extra zwarte peper en pesto toe en eventueel nog wat verse spinazie en serveer de taart meteen. Je kunt hier met 2 tot 3 personen van eten als hoofdgerecht en met een kom soep of salade erbij is het geschikt voor 4 personen.