Plaattaart met ei

Plaattaart met spiegelei

en ontbijtspek
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 - 25 min.
  • 180⁰ C
  • 160⁰ C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 3 à 4 kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 3 à 4 eieren
  • 1 rode parika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 gele parika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 4 à 6 plakken ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 50 g kaas, geraspt
  • 2 el paneermeel
  • Zout en peper gemalen
Stappenfoto paasplaattaart

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem en bestrooi dit met wat paneermeel.

  3. Stap 3

    Verdeel bijna alle kaas over de bodem. Beleg de plaattaart met de champignons, paprika en ontbijtspek en strooi de rest van de kaas erover.

  4. Stap 4

    Breek de eieren en laat ze voorzichtig op de taart lopen (probeer de eidooier heel te houden).

  5. Stap 5

    In het midden van de voorverwarmde oven in 20 - 25 min. goudbruin bakken.

  6. Stap 6

    Breng de taart na het bakken op smaak met zout en peper.

Tip

Tip: vervang het bladerdeeg door 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg en maak er een rijk belegde pizza van. Volg de bakinstructies op de verpakking.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.