Plaattaart met spiegelei
- 20 - 25 min.
- 180⁰ C
- 160⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 3 à 4 kastanje champignons, in plakjes gesneden
- 3 à 4 eieren
- 1 rode parika, in dunne reepjes gesneden
- 1 gele parika, in dunne reepjes gesneden
- 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
- 4 à 6 plakken ontbijtspek, in stukjes gesneden
- 50 g kaas, geraspt
- 2 el paneermeel
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem en bestrooi dit met wat paneermeel.
-
Stap 3
Verdeel bijna alle kaas over de bodem. Beleg de plaattaart met de champignons, paprika en ontbijtspek en strooi de rest van de kaas erover.
-
Stap 4
Breek de eieren en laat ze voorzichtig op de taart lopen (probeer de eidooier heel te houden).
-
Stap 5
In het midden van de voorverwarmde oven in 20 - 25 min. goudbruin bakken.
-
Stap 6
Breng de taart na het bakken op smaak met zout en peper.
Tip: vervang het bladerdeeg door 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg en maak er een rijk belegde pizza van. Volg de bakinstructies op de verpakking.