Plaattaart met pompoen en roomkaas
Haal de herfst op je bord! Altijd uitgekeken op pompoensoep? – We hebben de juiste alternatieven voor u. Of het nu gaat om een zoete pompoentaart, een pompoenstrudel of een tarte geflambeerd met pompoen. Onze recepten met pompoen zijn simpel, snel en gevarieerd. Dus probeer het nu uit!
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 plaattaart:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 500 g Hokkaido-pompoen, geraspt
- 3 eieren
- 1/2 bosje peterselie, gehakt
- een beetje tijm
- 260 g verse roomkaas
- Zout en peper gemalen
- Pompoenpitten om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/en onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Pompoen met 2 eieren, 1 eiwit, kruiden en roomkaas mengen. Met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
1 rol deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met een vork wat gaatjes in het deeg prikken. Het mengsel over het deeg verdelen.
-
Stap 4
Het andere deeg uitrollen en direct op het mengsel leggen en het bakpapier verwijderen. De randen goed vastdrukken aan het onderste deeg. Bestrijk dit deeg met het eigeel en strooi er wat pompoenpitten over.
-
Stap 5
Plaattaart onderin de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.
In plaats van pompoenpitten kun je ook zonnebloempitten gebruiken.