Plaattaart met mascarpone en frambozen
2 Bewertungen
- 15 - 18 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 500 g mascarpone
- 200 g . slagroom
- ½ vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 375 g frambozen
- 2 el kristalsuiker
- 2 el poedersuiker voor decoratie, gezeefd
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 - 18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
-
Stap 3
De slagroom opkloppen met het vanillemerg en de kristalsuiker en vermengen met de mascarpone. De crème tot aan aan de rand gelijkmatig over de bodem verdelen en met de frambozen beleggen.
-
Stap 4
Net voor het serveren, met poedersuiker bestuiven.
Tip
Tip: vervang de frambozen door een willekeurig seizoensfruit of beleg de taart met gegrilde nectarines.