Pizzataart met spek en ui Tante Fanny

Recept: Pizzataartjes met spek en ui

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
  • 10 - 15 min.
  • 175° C
  • 165° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor ca. 8 kleine vormpjes (cupcake formaat)

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 150 g crème fraîche
  • 150 ml . slagroom
  • 2 eieren
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 el Oijfolie
  • 100 g dungesneden spek
  • Versgemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 175⁰ C voorverwarmen (boven- en onderwarmte).

  2. Stap 2

    Olijfolie verhitten en de ui fruiten.

  3. Stap 3

    Deeg direct uit de koelkast bewerken, bakvormpjes met olie insmeren, het deeg in de vormen leggen en de randen wegsnijden.

  4. Stap 4

    Het deeg met de uienringen beleggen. Crème fraîche met de eieren en room vermengen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en over de uienringen gieten. Leg de spek er overheen.

  5. Stap 5

    De taartjes in de voorverwarmde oven ca. 10-15 min. bakken.

Tip

Tip: voor een vegetarische variant de taartjes met uienringen, verbrokkelde feta en wat grof gesneden olijven beleggen en met het crème fraîche mengsel overgieten.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.