Recept: Pizzataartjes met spek en ui
1 Bewertung
- 10 - 15 min.
- 175° C
- 165° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor ca. 8 kleine vormpjes (cupcake formaat)
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 150 g crème fraîche
- 150 ml . slagroom
- 2 eieren
- 1 ui, in ringen gesneden
- 1 el Oijfolie
- 100 g dungesneden spek
- Versgemalen zout en peper
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 175⁰ C voorverwarmen (boven- en onderwarmte).
-
Stap 2
Olijfolie verhitten en de ui fruiten.
-
Stap 3
Deeg direct uit de koelkast bewerken, bakvormpjes met olie insmeren, het deeg in de vormen leggen en de randen wegsnijden.
-
Stap 4
Het deeg met de uienringen beleggen. Crème fraîche met de eieren en room vermengen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en over de uienringen gieten. Leg de spek er overheen.
-
Stap 5
De taartjes in de voorverwarmde oven ca. 10-15 min. bakken.
Tip
Tip: voor een vegetarische variant de taartjes met uienringen, verbrokkelde feta en wat grof gesneden olijven beleggen en met het crème fraîche mengsel overgieten.