Recept: Pizzataart met spek en ui
1 Bewertung
- 10 - 15 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 6 - 8 kleine vormpjes, doorsnede 10 cm.
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 125 g crème fraîche
- 125 g verse slagroom
- 2 eieren
- 1 middelgrote ui, in ringen gesneden in ringen gesneden
- Olijfolie
- 50 g spekreepjes
- Zout, Peper, nootmuskaat
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
Stap 2
Verhit de olijfolie en fruit de uien kort.
-
Stap 3
Deeg direct vanuit de koelkast verwerken en met het meegerolde bakpapier uitrollen. Bakvormpjes met olie bestrijken, deeg verdelen over de vormpjes.
-
Stap 4
Beleg het deeg met ui en spekreepjes.
-
Stap 5
Meng de crème fraîche met eidooier en room. Breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de ui en spekreepjes.
-
Stap 6
Taartjes in het midden van de oven in ca. 10 - 15 min. bakken.