Recept: Pizzasnack vega
- ca. 12 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten Voor ca. 10 snacks:
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 5 uien , fijngesneden
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 2 el Olijfolie
- 120 g gedroogde tomaten, fijngesneden
- 100 g veganistische kaas, geraspt
- Wat verse oregano
- 1/2 bosje verse koriander
- 5 tomaten, in blokjes gesneden (zaad verwijderen)
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- Gemalen zout en peper
- Een scheutje balsamicoazijn
- een scheutje olijfolie
Voor de tomatendip
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verhit de olijfolie en fruit hierin de de ui en de knoflook.
-
Stap 2
Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe, even doorroeren en af laten koelen.
-
Stap 3
De oven op 220⁰ C (onder-/bovenwarmte) voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast bewerken.
-
Stap 4
Het deeg uitrollen, vingers in de bloem dopen en de randen van het deeg licht naar buiten drukken.
-
Stap 5
Het deeg met de vulling beleggen en met de kaas bestrooien. In een rol draaien (met bebloemde vingertoppen) en in 2 cm dikke schijven snijden.
-
Stap 6
In de voorverwarmde oven ca. 10 min. goudbruin bakken.
-
Stap 7
Voor de tomatendip: de tomaten halveren, de kern verwijderen en kleinsnijden. De uitjes in fijne stukjes snijden, koriander van de steel scheiden en grof hakken.
-
Stap 8
Nu alle ingrediënten met elkaar mengen en met peper en zout op smaak brengen. De dip bij de pizzasnacks serveren.